Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četiri osobe smrtno stradale

Otkriveni detalji teške nesreće u Sinju: Moldavac bježao policiji, ostali stradali vjerojatno Afganistanci i Sirijci

U prometnoj nesreći kod Sinja poginule četiri osobe
Foto: Sasa Tadinac
1/2
16.05.2024.
u 18:42

Konferenciji za medije prisustvovali su načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marko Srdarević i Mladen Bužančić, načelnik Sektora za granicu

Splitsko-dalmatinska policija utvrdila je, nakon nesreće u kojoj su u četvrtak ujutro u Brnazama kod Sinja u Audiu A6 poginula četiri migranta, a pet ih je ozlijeđeno, da su na područje Hrvatske ukupno ušla tri automobila s ukupno 16 migranata. Smrtno su stradala četiri muškarca, uključujući vozača iz Moldavije, dok identitet preostale trojice nije utvrđen jer nisu imali dokumente, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik splitsko-dalmatinske policije Marko Srdarević.

U bolnicu je prevezeno pet osoba, među kojima je dijete u dobi do 12 godina i dijete staro oko 15 godina, izvijestio je načelnik, dodavši kako pretpostavljaju da je riječ o Afganistancima i Sirijcima. Dvoje maloljetnika zadobilo je po život opasne tjelesne ozljede zbog kojih su zadržani u splitskoj bolnici i liječnici im se, po posljednjim podacima, bore za život, dok je peta osoba lakše ozlijeđena.

Policija je obavila razgovor s muškarcem iz Afganistana koji im je rekao da je platio prebacivanje i da mu je to bio četvrti pokušaj ulaska. Osim Audija A6 poljskih oznaka, policija je pronašla još dva vozila, poljskih i mađarskih oznaka, a za sva tri je utvrđeno da su jutros ušla na sinjsko područje preko autoceste A1. Dva od tri vozila s migrantima pronađena su na širem području Ugljana.

U trima vozilima bilo je 16 migranata, među kojima i tri osobe nad kojima se zbog sumnje u više kaznenih djela provodi kriminalističko istraživanje. Osim Sirijaca i Afganistanaca u vozilima su zatečene dvije osobe iz Moldavije i jedna iz Rumunjske. Policija je jučer oko 20 sati utvrdila da je više osoba na području Sviba nezakonito ušlo u Hrvatsku, nakon čega je pokrenula pretragu na svim cestovnim pravcima.

VEZANI ČLANCI:

U četvrtak ujutro oko 6:50 primijećena su dva vozila, poljskih i mađarskih oznaka koja su se oglušila na policijsku zapovijed te je jedno skrenulo prema Novim Selima, a drugo prema Trilju. U Čaporicama policiji se pridružila i druga ophodnja koja je krenula za vozilom Audi A6 poljskih oznaka.

Prometna nesreća dogodila se oko 7 sati na državnoj cesti u Brnazama kod Sinja, kada je Audi A6, u kojem je bilo devet osoba, velikom brzinom udario u zid obližnje trafostanice. Nastradalim putnicima prvu su pomoć do dolaska liječničkih ekipa pružili policajci i građani. Srdarević je rekao da su policajci zbog prizora na terenu pod šokom i primaju psihološku podršku.

Očevidom su utvrđeni elementi kaznenih djela dovođenja u opasnost života te protuzakonitog ulaska u RH. S obzirom na to da je vozač audija A6 smrtno stradao policija će Državnom odvjetništvu uputiti posebno izvješće. Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je da je prema dosad utvrđenom do prometne nesreće došlo kada je vozač audia neposredno prije raskrižja sletio s kolnika ceste i udario u kameni zid. Naloženo je provođenje prometno-tehničkog vještačenja radi utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodila nesreće te toksikološko vještačenje krvi i urina vozača te putnika iz osobnog vozila.

VIDEO Slovački premijer Fico prevezen je helikopterom u bolnicu nakon pucnjave

Komentara 5

Avatar horuk
horuk
16:16 16.05.2024.

Gdje su im žene? Kaže se da bježe od ratova i loših životnih uvjeta. Pa ako je rat i loše za živjeti i oni "moraju" bježati zar žene ne moraju? Valjda tamo ženama dobro?

SB
Stroga Babaroga
16:11 16.05.2024.

Granica slabo čuvana, kazne premale… dobro da ovaj puta nije bilo kolateralnih žrtava!

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
17:16 16.05.2024.

Ljudi samo bježe zbog klimatskih promjena koje su toliko intenzivne da se od njih treba bježati s najmanje 120 na sat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije